PROSTY MAKARON Z TRUFLAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.44)
Tak doskonałe produkty jak trufle nie potrzebują wielu innych składników i skomplikowanych przepisów żeby dać w rezultacie coś pysznego. Wręcz przeciwnie, danie powinno być proste i podkreślać smak właśnie tego, co chcemy wyeksponować.
Dziś jedno z najłatwiejszych dań z trufli jesiennej, blisko spokrewnionej z truflą letnią, ale bardziej aromatyczną.


SKŁADNIKI

100 g makaronu tagliatelle (wstążki)

4 łyżki oliwy z oliwek

15 g trufli jesiennej

6 łyżek sera parmezanu

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
495
24,8%
Bialko
15,8g
10,5%
Weglow...
32,9g
16,5%
Tluszcze
33,4g
55,7%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu
  2. W między czasie rozgrzej oliwę na patelni
  3. Dodaj do niej połowę startych trufli
  4. Podsmażaj około 3 minut aż będzie czuć zapach trufli
  5. Przełóż makaron na talerze, polej oliwą z truflami
  6. Posyp resztą startych grzybów i startym parmezanem


Prosty makaron z truflami Przepis

Prosty makaron z truflami Przepis

DODAJ KOMENTARZ