SAŁATKA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.25)
Kolejna z sałatek jajecznych, tym razem z dodatkiem tuńczyka i czerwonej fasoli. Wraz z zieleniną w postaci liści rukoli i kiełków rzeżuchy tworzy solidną porcję "zdrowych kalorii".


SKŁADNIKI

2 szt. jajek

60 g fasoli czerwonej

70 g tuńczyka z puszki

2 łyżki majonezu

rukola

rzeżucha

sól

pieprz czarny mielony

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
132
6,6%
Bialko
13g
8,7%
Weglow...
5,3g
2,6%
Tluszcze
6,3g
10,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Po ostygnięciu pokroić je w kostkę i włożyć do miseczki.
  3. Dodać odsączoną czerwoną fasolę (z puszki) i rozdrobnionego na mniejsze kawałki tuńczyka oraz przyprawić solą i pieprzem.
  4. Wymieszać wszystko z majonezem oraz liśćmi rukoli i rzeżuchy , którymi również można udekorować przygotowaną sałatkę.


Sałatka jajeczna z tuńczykiem Przepis

Sałatka jajeczna z tuńczykiem Przepis