SAŁATKA OWOCOWO-WARZYWNA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Coś zdrowego i lekkiego do przegryzania w ciągu dnia. Może być świetną alternatywą do tuczących i zapychających przekąsek, po które często sięgamy w sklepie dla zabicia głodu. Wiosna to dobry moment aby zmienić te przyzwyczajenia i sięgnąć po bardziej wartościowe produkty.


SKŁADNIKI

jabłko

marchewka

banan

kiwi

seler naciowy (1 łodyga)

3 łyżeczki jagód goji suszonych

2 łyżeczki płatków migdałowych

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
75
3,8%
Bialko
1,2g
0,8%
Weglow...
15,5g
7,8%
Tluszcze
1,1g
1,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki oprócz jagód goji i płatków migdałowych obrać i pokroić w kostkę.
  2. Włożyć do miseczek, wymieszać i posypać na wierzchu jagodami goji oraz płatkami migdałowymi.


Sałatka owocowo-warzywna Przepis

Sałatka owocowo-warzywna Przepis

DODAJ KOMENTARZ