SAŁATKA Z JABŁEK, CYKORI I GRANATU Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 2.25)
Szybka i bardzo zróżnicowana smakowo sałatka, która pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie.
Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku.


SKŁADNIKI

cykoria

jabłko

pół cebuli czerwonej

pół granatu

Sos

1 łyżka miodu

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka musztardy dijon

1 łyżka majonezu

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
92
4,6%
Bialko
1,1g
0,7%
Weglow...
13,1g
6,6%
Tluszcze
4,2g
7,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Rozłóż cykorię na pojedyncze liście i porwij je na pół
  2. Jabłko pokrój w kostkę
  3. Drobno posiekaj czerwoną cebulę
  4. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj pestki granatu i wymieszaj
  5. Przygotuj sos miodowo-musztardowy według naszego przepisu i polej nim sałatkę tuż przed podaniem


Sałatka z jabłek, cykori i granatu z sosem miodowo-musztardowym Przepis

DODAJ KOMENTARZ