SERNIK PUSZYSTY II
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 80 MIN
  • LICZBA PORCJI 24
  • OCEŃ (średnia: 2.75)
Druga wersja mojego ulubionego sernika, równie kremowa, lekka i puszysta. Dodatek kremówki sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej śmietankowe i wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju święta i uroczystości, gdyż z pewnością zachwycisz nim swoich gości.


SKŁADNIKI

10 szt. jajek

1 kg twarogu sernikowego zmielonego

1 szklanka białego cukru

pół l śmietany kremówki 36%

2 szt. budyniu waniliowego w proszku bez cukru

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
194
9,7%
Bialko
8,4g
5,6%
Weglow...
14,8g
7,4%
Tluszcze
10,9g
18,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Żółtka utrzeć z połową cukru.
  2. Dodać budynie i zmielony twaróg.
  3. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z masą serową.
  4. Białka ubić z drugą połową cukru i delikatnie wymieszać z masą serową.
  5. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36 x 22 cm i piec około godzinę w temperaturze 175 stopni w pozycji termoobieg.


Sernik puszysty II Przepis

Sernik puszysty II Przepis

Sernik puszysty II Przepis

DODAJ KOMENTARZ