SMOOTHIE TRUSKAWKOWO-BANANOWE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.17)
Proste, szybkie i sycące smoothie na sezon truskawkowy. Smak dają nam przede wszystkim świeże, słodkie truskawki. Banan, tofu sprawiają, że napój je sycący i ma odpowiednią gęstość. Olej lniany i pyłek pszczeli wspomagają smoothie wartościami odżywczymi i witaminami.
Jeśli chcemy, żeby w lecie smoothie było bardziej orzeźwiające możemy truskawki najpierw zamrozić.


SKŁADNIKI

2 szklanki mleka migdałowego

banan

1 opakowanie tofu

1 szklanka truskawek

1 łyżka oleju lnianego

1 łyżka pyłku pszczelego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
73
3,7%
Bialko
3,5g
2,3%
Weglow...
6,6g
3,3%
Tluszcze
4,1g
6,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wlej mleko migdałowe do blendera.
  2. Dodaj pokrojone w kawałki banana i tofu.
  3. Miksuj około minuty.
  4. Dodaj truskawki, olej lniany i pyłek pszczeli i miksuj kolejną minutę.
  5. Gotowe - najlepiej smakuje od razu po zrobieniu.


Smoothie truskawkowo-bananowe Przepis

Smoothie truskawkowo-bananowe Przepis

DODAJ KOMENTARZ