TATAR WOŁOWY Z CZERWONĄ CEBULĄ I OGÓRKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 2.67)
Nieco inna wersja tradycyjnego befsztyku tatarskiego. Podstawą jak zwykle jest doskonałej jakości polędwica wołowa a o niuansach smaku decydują dodatki: czerwona cebulka, świeże jajko i tradycyjny ogórek kiszony.


SKŁADNIKI

200 g polędwicy wołowej (posiekanej lub zmielonej na tatar)

ogórek kiszony

pół cebuli czerwonej

3 szczypty soli

pół łyżeczki mielonego pieprzu

PRZYGOTOWANIE

  1. Uformuj z polędwicy kulę i rozpłaszcz ją na talerzu
  2. Zrób w jej środku wgłębienie palcami na żółtko
  3. Bardzo drobno posiekaj cebulkę i posyp nią tatar
  4. Drobno posiekaj ogórek kiszony i dodaj do dania
  5. Posyp gruboziarnistą solą i śwież zmielonym pieprzem


Tatar wołowy z czerwoną cebulą i ogórkami Przepis

Tatar wołowy z czerwoną cebulą i ogórkami Przepis

DODAJ KOMENTARZ