WAFEL PRZEKŁADANY MASĄ ORZECHOWO-CZEKOLADOWĄ


KATEGORIE
Słodkości
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 16
  • OCEŃ (średnia: 3.81)
Te wafle robił mój ojciec od kiedy pamiętam. Zawsze były doskonałe. Prosty, sprawdzony przepis i co najważniejsze idealne za każdym razem.
Najlepiej smakuję "na drugi dzień", więc warto zrobić je wcześniej.


SKŁADNIKI

pół szklanki wody

1 opakowanie masła

1 szklanka białego cukru

2 łyżki kakao ciemnego

pół szklanki orzechów włoskich

¾ szklanki mleka w proszku

1 łyżeczka aromatu waniliowego

1 opakowanie wafli

PRZYGOTOWANIE

  1. Wlej wodę do garnka i dodaj masło
  2. Lekko podgrzewaj aż się rozpuści
  3. Dodaj cukier
  4. Wymieszaj i dodaj kakao
  5. Zmiel orzechy włoskie
  6. Jak masa lekko przestygnie wsyp mleko w proszku i orzechy
  7. Dodaj aromat waniliowy i dokładnie wymieszaj
  8. Smaruj płaską stronę wafli i przekładaj następnym waflem
  9. Włóż na minimum pół godziny do lodówki przed jedzeniem


Wafel przekładany masą orzechowo-czekoladową Przepis

Wafel przekładany masą orzechowo-czekoladową Przepis

DODAJ KOMENTARZ