ZAPIEKANKA Z KIEŁBASĄ I SEREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Kolejny na mojej liście przepisów przypomniany smak z dzieciństwa. Takie zapiekanki jadłem wiele lat temu jako dziecko w Sosnowcu.
Nie zapomniałem bardzo prostej, ale naprawdę dobrej kompozycji smaku - ser żółty i zwykła kiełbasa podana na świeżej, chrupiącej bagietce.


SKŁADNIKI

bagietka pszenna

2 szt. kiełbasy

100 g sera żółtego

2 łyżki masła

PRZYGOTOWANIE

  1. Bagietkę przecinamy wzdłuż
  2. Smarujemy masłem
  3. Wstawiamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni (w termoobiegu)
  4. Ser i kiełbasę kroimy w kostkę (około pół centymetra)
  5. Posypujemy bagietkę pół na pół serem i kiełbasą
  6. Wstawiamy na około 5 - 10 minut z powrotem do piekarnika


Zapiekanka z kiełbasą i serem Przepis

DODAJ KOMENTARZ