ZIELONE KANAPKI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.75)
Nikomu nie trzeba przypominać jak ważną rolę odgrywa porządne śniadanie w naszym codziennym żywieniu. Porządne czyli pożywne, treściwe, smaczne, bogate w niezbędne składniki odżywcze, dostarczające energii na dalszą część dnia... jednym słowem: zdrowe. W dzisiejszych czasach ważne jest aby takie śniadanie można było przygotować codziennie niezależnie od naszych ograniczeń czasowych. Idealnym przykładem takiego posiłku mogą być przedstawione poniżej pełnoziarniste kanapki z awokado, bazylią, rukolą, rzeżuchą i zieloną papryką wraz ze szklanką soku pomarańczowego 100% Tymbark. Zielone warzywa i liście dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych witamin i minerałów oraz zapewniają nam codzienną porcję zdrowia. Dopełnienie stanowi tu świeży sok pomarańczowy. Całość smakuje tak pysznie jak wygląda:)


SKŁADNIKI

2 kromki chleba razowego (np. żytniego)

pół awokado

2 łyżeczki świeżej bazylii

6 liści rukoli

2 łyżki rzeżuchy (kiełki)

15 g zielonej papryki (zielonej)

4 g masła (opcjonalnie)

sok pomarańczowy 100% tymbark

suszone kwiaty lawendy (opcjonalnie do posypania)

PRZYGOTOWANIE

  1. Kromki chleba posmarować masłem.
  2. Obrane awokado pokroić w plasterki i położyć na kromkach chleba.
  3. Paprykę także pokroić w cienkie paski (plasterki) i ułożyć na awokado.
  4. Bazylię i rukolę porwać lub posiekać na mniejsze listki i posypać kanapki.
  5. Całość udekorować kiełkami rzeżuchy.
  6. Opcjonalnie, jeśli lubimy, można także posypać kanapki suszonymi kwiatami lawendy.
  7. Nalać do szklanki soku pomarańczowego 100% Tymbark i gotowe.
  8. Smacznego!


Zielone kanapki Przepis

Zielone kanapki Przepis

Zielone kanapki Przepis

DODAJ KOMENTARZ