ZIELONY BUDYŃ Z KASZY MANNY Z SYROPEM KLONOWYM I JABŁKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Jeśli lubicie klasyczne budynie ten z pewnością też wam zasmakuje a jest zdrowszy od tradycyjnej wersji. Bazę budyniu przygotowujemy z kaszy manny z dodatkiem soku z aloesu i młodego owsa. Do tego świeże jabłka i syrop klonowy dla osłody i mamy pyszny, szybki i zdrowy deser ;)


SKŁADNIKI

1½ szklanki mleka 2%

3 łyżki kaszki manny

pół szklanki soku z aloesu

3 łyżki syropu klonowego

1 łyżka młodego jęczmienia mielonego

jabłko

PRZYGOTOWANIE

  1. Zagotuj mleko w małym garnku
  2. Kiedy tylko zacznie się gotować wyłącz gaz i wsypuj kaszę mannę cały czas mieszając
  3. Do blendera wlej sok z aloesu
  4. Dodaj łyżkę syropu klonowego i młody jęczmień
  5. Przełóż też kaszę mannę i miksuj około 3 minut na gładką masę
  6. Jabłko potnij na ósemki i usuń gniazda nasienne
  7. Włóż jabłka do szklanek lub miseczek na budyń
  8. Przelej do nich zawartość blendera a na wierzch każdego z nich dodaj po łyżce syropu klonowego


Zielony budyń z kaszy manny z syropem klonowym i jabłkami Przepis

Zielony budyń z kaszy manny z syropem klonowym i jabłkami Przepis

DODAJ KOMENTARZ