ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 3)
Następna ciekawa zupa w naszej kolekcji gęstych i sycących kremów.
Delikatnie słodki smak zielonego groszku, baza z klasycznych warzyw i na koniec delikatna nuta świeżej pietruszki dają nam interesujące połączenie smaków przy małej ilości kalorii.


SKŁADNIKI

1½ szklanki groszku zielonego

3 szt. ziemniaków

2 szt. marchewek

pietruszka

4 łyżki natki pietruszki

1 l bulionu warzywnego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
27
1,3%
Bialko
1,4g
0,9%
Weglow...
4,7g
2,4%
Tluszcze
0,3g
0,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Zagotuj bulion
  2. Dodaj do niego pokrojone w kostki ziemniaki, marchewkę i pietruszkę
  3. Gotuj około 25 minut aż warzywa zmiękną
  4. Dodaj groszek
  5. Wlej całość do blendera i zmiksuj na gładką masę
  6. Przelej z powrotem do garnka i doprowadź do wrzenia
  7. Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj około 10 minut
  8. Przed podaniem posyp świeżo posiekaną natką pietruszki


Zupa krem z zielonego groszku Przepis