ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Zupa krem z zielonego groszku KATEGORIE Obiady Zupy Lekkie i zdrowe Kolacje Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3)1 Michał@MilionSmaków Następna ciekawa zupa w naszej kolekcji gęstych i sycących kremów. Delikatnie słodki smak zielonego groszku, baza z klasycznych warzyw i na koniec delikatna nuta świeżej pietruszki dają nam interesujące połączenie smaków przy małej ilości kalorii. SKŁADNIKI 1½ szklanki groszku zielonego3 szt. ziemniaków2 szt. marchewek1 pietruszka4 łyżki natki pietruszki1 l bulionu warzywnego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 27 1,3% Bialko 1,4g 0,9% Weglow... 4,7g 2,4% Tluszcze 0,3g 0,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 116 5,8% Bialko 5,9g 3,9% Weglow... 20,5g 10,2% Tluszcze 1,3g 2,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Zagotuj bulionDodaj do niego pokrojone w kostki ziemniaki, marchewkę i pietruszkęGotuj około 25 minut aż warzywa zmięknąDodaj groszekWlej całość do blendera i zmiksuj na gładką masęPrzelej z powrotem do garnka i doprowadź do wrzeniaDodaj sól i pieprz do smaku i gotuj około 10 minutPrzed podaniem posyp świeżo posiekaną natką pietruszki