SOS CZOSNKOWY Z OLIWY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.31)
Prosty i lekki sos czosnkowy służący jako dodatek do innych dań.


SKŁADNIKI

4 ząbki czosnku świeżego

150 ml oliwy z oliwek

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
778
38,9%
Bialko
0,8g
0,5%
Weglow...
3,6g
1,8%
Tluszcze
85,9g
143,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Do oliwy dodać taką samą ilość wody i wymieszać
  2. Czosnek wycisnąć przez praskę i wrzucić do oliwy z wodą
  3. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić do przegryzienia (jeśli nam się spieszy to ten krok nie jest konieczny)


Sos czosnkowy z oliwy Przepis

DODAJ KOMENTARZ