SOS CZOSNKOWO - KOPERKOWY


KATEGORIE
Sosy
Bezglutenowe
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.75)
Połączenie dwóch rewelacyjnych sosów - czosnkowego i koperkowego. Ten sos pochodzi z kuchni bliskiego wschodu i jest idealny do dań pochodzących z tego rejonu jak kebap, gyros, shoarma.
Świetnie sprawdza się też w mojej kuchni ;)


SKŁADNIKI

3 łyżki majonezu

2 łyżki kefiru

2 ząbki czosnku świeżego

1 łyżka koperku (posiekanego)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
158
7,9%
Bialko
3,2g
2,1%
Weglow...
13,9g
7%
Tluszcze
10,2g
17%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Do miski wlać kefir i dodać majonez
  2. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek
  3. Dokładnie wymieszać
  4. Najlepiej podawać po przynajmniej godzinie jak się przegryzie, ale można też od razu


Sos czosnkowo - koperkowy Przepis

Sos czosnkowo - koperkowy Przepis

DODAJ KOMENTARZ