Nazwa przepisu:  Autor:  Maks. czas przygot. [min]: 
Sposób przyrządzania: 


Tagliatelle śródziemnomorskie - Milion smaków
Tagliatelle śródziemnomorskie
Włoski przepis z klasycznym makaronem tagliatelle. Najlepiej wybrać świeży, wtedy połączenie z pesto, bakłażanem i cukinią będzie bardziej wyraziste. Dla przełamania smaku podaję pomidory z mozzarellą.
Uwaga: makaron gotuje się krótko (mój 3 minuty). Ważne jest aby go nie rozgotować.

Dodany przez: [email protected]ów, 2013-09-19 20:14:15
Liczba wyświetleń: 981

Pesto pietruszkowo-migdałowe - Milion smaków
Pesto pietruszkowo-migdałowe
Pesto oryginalnie robi się z bazylii i oliwy z oliwek, ale obecnie można spotkać warianty pesto prawie z każdego zioła i każdej natki. W tym właśnie z pietruszki. Skład zupełnie inny niż w oryginalnym pesto, ale idea ta sama: liście, orzechy, przyprawy i oliwa ;)
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2016-07-02 14:37:00
Liczba wyświetleń: 843

Makaron z pesto pietruszkowym - Milion smaków
Makaron z pesto pietruszkowym
Doskonały przepis na szybki lunch czy obiad. Bo co może być prostszego i szybszego niż połączenie dwóch składników? No chyba, że pesto zrobicie sami, wtedy pracy jest nieco więcej, ale czas pozostaje ten sam. Na obiad czekamy tylko tyle ile gotuje się makaron ;)
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2016-07-01 22:47:08
Liczba wyświetleń: 413

Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką - Milion smaków
Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką
Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek.
Dodany przez: [email protected]ów, 2013-07-29 19:41:00
Liczba wyświetleń: 2080

Makaron ze szparagami, kurczakiem i pesto pietruszkowym - Milion smaków
Makaron ze szparagami, kurczakiem i pesto pietruszkowym
Ten pyszny, prosty makaron to 'must have' sezonu wiosennego. Aby dodać wartości odżywczych przygotowuję go na bazie makaronu razowego, który dodatkowo wspaniale kontrastuje z delikatnym smakiem pozostałych dodatków.
Inspiracja pochodzi z bloga kwestiasmaku.com

Dodany przez: [email protected]ów, 2017-08-14 17:17:11
Liczba wyświetleń: 636

Zupa krem z kalafiora na mleku z sosem truflowym - Milion smaków
Zupa krem z kalafiora na mleku z sosem truflowym
Kalafior to dobre warzywo na zupę. Tradycyjnie już w moim wykonaniu będzie to krem - prosty i szybki z niewielkiej ilości składników, żeby nie przyćmiły smaku kalafiora. A dla uzyskania ciekawej kompozycji - pesto i sos balsamico z truflami.
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-06-19 16:31:20
Liczba wyświetleń: 1477

Pieczony łosoś z zielonym pesto - Milion smaków
Pieczony łosoś z zielonym pesto
Dania z ryb wcale nie muszą być monotonne. Dzięki temu, że dobrze komponują się z wieloma składnikami wystarczy zajrzeć do lodówki i na pewno uda się wymyślić jakieś fajne połączenie.
Zielone, bazyliowe pesto w połączeniu z łososiem to bardzo smaczna kombinacja. Do tego danie jest bardzo proste do przygotowania więc jest dobrą opcją na szybki obiad czy kolację.

Dodany przez: [email protected]ów, 2014-02-23 10:55:08
Liczba wyświetleń: 4274

Ciabatta z mozzarellą i pesto - Milion smaków
Ciabatta z mozzarellą i pesto
Prosta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają.
Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają.
Najlepiej smakuje na ciepło

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2019-08-09 13:35:16
Liczba wyświetleń: 76

Makaron penne z pesto i pomidorami - Milion smaków
Makaron penne z pesto i pomidorami
Prosty i szybki obiad (zakładając, że mamy w domu gotowe pesto). Połączenie smakuje dobrze i klasycznie a przygotowanie zajmuje około 15 minut. Wyjątkowo dobrze się sprawdza jeśli składniki sa już w domu, a my potrzebujemy obiadu dosłownie na ostatnią chwilę ;)
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2015-09-14 20:40:10
Liczba wyświetleń: 15634

Pesto z jarmużu - Milion smaków
Pesto z jarmużu
Jeżeli lubicie pesto, polecam wypróbować domową wersję. Oprócz klasycznego, na bazie bazylii, warto pokombinować z innymi wariantami. Bardzo zdrowe jest to z jarmużu. Dodaję do niego słonecznik i natkę pietruszki. Taki zdrowy dodatek podajcie z makaronem lub z zupą, np. kremem z dyni.
Dodany przez: [email protected]ów, 2016-11-06 15:41:24
Liczba wyświetleń: 441